Volt katonák és légiósok közt is keresik a Teréz körúti robbantót

A Magyar Idők arról adott hírt, hogy a Teréz körúti robbantó utáni nyomozás során utána néznek azoknak, akik "kiképzett katonaként szolgáltak külföldön éles helyzetben, majd leszereltek, esetleg elbocsátották őket például fegyelmi okokból. Azokat is feltérképezik, akik az egyenruhát levetve elszegődtek zsoldosnak".

A százfős nyomozócsoport egyik egységét állítják rá erre, de az elemzéshez a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat segítségét is kérni fogják.

Azért merül fel, hogy a robbantó akár egykori katona is lehet, mert a bűncselekmény elkövetésének módja arra utal, hogy "nagy valószínűséggel kiképzést kaphatott robbantástechnikából vagy tűzszerészetből. A végrehajtás menete, a nagy önuralom pedig arra utal, hogy korábban már robbantott, pontosan tudta, mire képes a pokolgépe, még az is elképzelhető, hogy bevetésen, harctéri körülmények között szerezte a gyakorlatot".

A lap arról számol be, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai közben olyan személyeket vizsgálnak, akik speciális kiképzést kaptak, és vagy leszereltek, vagy megszöktek a Francia Idegenlégióból, illetve a nemzetközi szervezett bűnözés résztvevőivel tartanak kapcsolatot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.