Vízzel elárasztott utcákat hagyott maga után a felhőszakadás Budapesten

Kidőlt fákhoz, vízzel elárasztott pincékhez, elsüllyedt autókhoz hívták a tűzoltókat a délutáni vihar után - derül ki a Katasztrófavédelem honlapjáról.

A kora délután lecsapott felhőszakadás után számos bejelentés érkezett a fővárosi katasztrófavédelemhez. Különös tekintettel a XVIII. és XIX. kerületben, illetve a szomszédos Vecsésen, továbbá a budai oldalon a XI. és a XII. kerületben okozott gondot a csapadék és a vele járó szél. Családi és társasházak pincéjében, garázsában álló esővíz eltávolításához, aluljáró alatt rekedt gépkocsi mentéséhez, leszakadt villanyvezetékekhez, veszélyesen megdőlt fákhoz kaptak riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók.

A vecsési Achim András utcában teljesen elmerült a vízben egy gépkocsi az aluljárónál. A kocsiban a tűzoltók kiérkezésére már nem tartózkodott senki. Ugyancsak Vecsésen, a Lincoln úton a vasúti aluljáróban áll mintegy másfél méter magasan a víz. A XIX. kerületi Ady Endre út elején az ott közlekedő villamosok betápláló vezetéke szakadt le ötven méter hosszan. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán. Amint befejezték az egyik helyszínen a munkálatokat, indulnak a következő káreset helyszínére.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.