Vizsgálatot indít a Voldemort-ügyben a Miniszterelnökség

 A Miniszterelnökség belső vizsgálatot indított – mondta a Hír TV-nek Csepreghy Nándor a Voldemort néven elhíresült csalási üggyel kapcsolatban.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közölte, azt szeretnék kideríteni, hogy az érintett cégek milyen formában indulhattak a 2007–2013-as és a 2014–2020-as uniós költségvetési ciklusban.

Mint emlékezetes, a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján a 168 Óra írt arról, hogy a Fidesz borsodi erős embere, Mengyi Roland kenőpénz fejében segített volna hozzá helyi vállalkozókat uniós forráshoz. Az elnyert támogatás jó részét vissza kellett volna osztaniuk a nyerteseknek a cikk szerint. A korrupciós ügy szálai a Miniszterelnökségig érhetnek.

Az, hogy a belső vizsgálatot Csepreghy jelentette be, már csak azért is érdekes, mert az ügyben az ő neve is felbukkant. Az egyik lehallgatott beszélgetés tanúsága suerint a pályázatíró azt magyarázta az egyik pályázónak: „Én szerintem, akivel mi tartjuk a kapcsolatot, az a legmagasabb szint, bármekkora befolyású. Tegnap Csepreghy Nándinál voltam zsúron, Viktort Lázár helyettesíti, Lázárt, meg Nándi".

Közben az MSZP arra vár választ Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy kitől és mikor szerzett tudomást Mengyi Rolad üzelmeiről és milyen minisztériumi vizsgálatot indított az ügyben. Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Balognak arra is válaszolnia kellene, hogy Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárt részben emiatt az ügy miatt mentette-e fel. Az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy vélte: az egész ország és a közélet érdeke, hogy kiderüljön, kik szövetkeztek a legrászorulóbbaknak szánt források „elrablására".

Reagálásában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) úgy érvelt: a sajtóban vitatott pályázatokat a tárca elutasította, s mivel szerződéskötésre sem került sor, így szabálytalan közpénzfelhasználás sem történhetett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.