Vizsgálat jön az MTVA-nál a botrány után

Ígéretet tett Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója az üzemi tanácsoknak, hogy kivizsgálja a cég sajtóosztályának a létszámleépítésekkel kapcsolatos kommunikációját – értesült a Népszabadság.

Az üzemi tanácsok és a meghatározó szakszervezetek a múlt hét végén ötnapos ultimátumot adtak a vezérigazgatónak a vizsgálat megindítására, ellenkező esetben pert indítanak rágalmazásért és hitelrontásért az MTVA sajtóosztálya és annak vezetője, Kobza Miklós ellen.

Lapunk írta meg, hogy Vaszily 145 fős leépítést jelentett be. Másnap az MTVA sajtóosztálya azt állította, 125 főt sújt a leépítés, de az a legkevésbé a gyártási területeket érinti, inkább az adminisztrációt, a rádiósokat és az MTI-t. Másnap az MTVA magát igazította helyre, jelezve, hogy mégis 145 fő kirúgására készül. Az érdekvédelmi szervezeteknél az verte ki a biztosítékot, hogy az MTVA sajtóosztálya a „sajtóban keringő” ellentmondó számokért és a szivárogtatásért őket tette felelőssé, azt állítva, szándékosan ártanak annak a szervezetnek, ahonnan a fizetésüket kapják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.