Vizoviczki: egyeztetés a konditeremben

Vizoviczki László jobbkezével és titkárával, V. Istvánnal rendszeresen titokban találkozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztályának vezetője, Kalmár Tamás.

A két férfi a gyanú szerint nyilvános helyen egyeztetett heti rendszerességgel, mindezt úgy, hogy az ne legyen feltűnő. A férfiak rendszeresen együtt, egy időben edzettek egy jó nevű pesti konditeremben – így ott beszélgethettek úgy, hogy az ne szúrjon szemet senkinek.

A Blikk úgy tudja, könnyen lehet, hogy edzés közben kapta meg a belső rendőrségi információkat az éjszaka császárának embere, és valószínű, hogy utasítások is juthattak át a rendőrökhöz ezen a vonalon.

V. István és Kalmár Tamás hetente kétszer telefonon is egyeztetett, közel azonos időben. Minderről a cellainformációk, sőt lehallgatási jegyzőkönyvek is tanúskodnak. Sokan azt gondolták, hogy Vizoviczki személyes jó kapcsolatot ápolt főrendőrökkel is, ám információink szerint az igazság az, hogy csak kapcsolattartókon keresztül érintkezett velük. 

Arató György, Kalmár ügyvédje szerint tévesek azok a hivatalos tájékoztatások, amelyek szerint védence nem hajlandó vallomást tenni, ugyanis mintegy kilencoldalas jegyzőkönyvet diktált az ügyészeknek.

A Blikk információi szerint a rendőrök több kollégáját, elöljáróját beidézték a hatóságok kihallgatásra. Sőt az egyik rendőr védője indítványozta, hogy a jelenlegi budapesti rendőrfőkapitányt, Tóth Tamást is hallgassák meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.