Vitézy Zsófia a fesztiválközpont ügyvezetője

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának szóvivője, Vitézy Zsófia lesz február 1-jétől a Budapest Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója - döntött Tarlós István főpolgármester. A hírt megerősítették a fesztiválközpontban is.

Telefonon értesítették ma kora délután a Budapesti Fesztiválközpont munkatársait, hogy február 1-jétől Vitézy Zsófia az új ügyvezetőjük - válaszolták kérdésünkre a tavaszi és őszi fesztivált is szervező cégnél. Az idei Budapesti Tavaszi Fesztvált művészeti vezetőként még levezényli a korábbi ügyvezető, Zimányi Zsófia, aki már jóval korábban bejelentette: 14 év után nem pályázik újra. (Igaz, szó sem volt pályáztatásról.)

Utódjaként szóba került a Mai Manó Ház ügyvezetője, Kőrösy Orsolya, majd az Új Színház direktora. Márta István először elvállalta a megbízatást, majd - még a fővárosi közgyűlés decemberi ülése előtt - visszalépett. (A konkrét okokról sosem nyilatkozott, annyit mondott el: a feltételek számára elfogadhatatlanok voltak.)

Vitézy Zsófia neve hetek óta kereng a sajtóban a Fesztiválközponttal kapcsolatosan, de az információt még senki nem tudta megerősíteni - ezidáig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.