Trolitender: Tarlós vizsgálatot indított

A BKK újra megbukott trolitenderéről és a 3,4 milliárdos uniós támogatás elvesztésének lehetősége miatt a főpolgármester vizsgálatot indított.

„A szocialista vezető észrevételének kampányízű színezetétől függetlenül a kérdés felvetése jelen esetben nem nélkülöz minden alapot, így a főpolgármester a járműtenderek vonatkozásában a belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött" – hivatkozik a kacifántos közleményre a vs.hu, a közleményben a főpolgármester Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője felvetésére reagál.

Az ellenzéki politikus ugyanis „fideszes dilettantizmust" emlegetve egyenesen Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója menesztésére szólította fel Tarlós Istvánt, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanság miatt másodszor is megsemmisítette a BKK 24 új trolibuszra vonatkozó pályázati kiírását.

„Budapest már-már rutinszerűen bukja el uniós támogatások milliárdjait a városvezetés és a BKK vezetésének teljes alkalmatlansága miatt" – üzente Horváth Csaba, aki szerint a főváros ismét kicsúszhat az uniós támogatások felhasználhatóságának határidejéből.

Erre válaszul adta ki a Főpolgármesteri Hivatal azt a közleményt, amely szerint Tarlós István főpolgármester a járműtenderek ügyében belső vizsgálat elindításáról döntött. Mint írja: „Meg kell vizsgálni a BKK-vezetés szerepét a járműtenderek lebonyolításában. A főpolgármesternek is vannak kérdései e tekintetben."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.