Visszavonják a 9 milliárdos bútortendert

Visszavonják a bútorbeszerzésre kiírt központosított közbeszerzési eljárást, mert gazdaságfejlesztési célokat is figyelembe kívánnak venni a kilencmilliárd forint keretösszegű pályázatnál.

A Közbeszerzési Értesítőben ez év április 16-án jelent meg a kiírás. A nyertes pályázó három éven keresztül, nettó 9 milliárd forint értékben szállíthatott volna bútorokat a központosított közbeszerzésre kötelezett és az önként csatlakozó összesen mintegy ezer intézmény számára.

 Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) mai közleménye szerint az eljárás megindítását követően felmerült további szempontokat is meg kívánnak vizsgálni a közbeszerzés során, ezért visszavonják a megindított eljárást.

A közbeszerzési eljárás kiírása jogszerű volt, de egy kilencmilliárd forint értékű beszerzésnél a közbeszerzési szabályokon túl más, jelen esetben gazdaságfejlesztési és akár szociális szempontokat is mérlegelni kell - idézi a közlemény Gyöngyösi Zoltánt, a KEF főigazgatóját.

A KEF szerint érdemes megvizsgálni az eljárás eredményeként megvalósuló beszerzések kis- és közepes vállalkozásokra gyakorolt gazdaságélénkítő hatásait, és kifejezetten fontos a csökkentett munkaképességűek foglalkoztatásának lehetséges támogatása. A bútorgyártás olyan iparág, ahol a megváltozott munkaképességű alkalmazottak számára munkát biztosíthat az adott vállalkozás.

A gazdaságélénkítési és szociális foglalkoztatási szempontokat is magába foglaló eljárás újragondolása során a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati és társadalmi egyeztetést kíván megvalósítani az érintett tárcák és civil szervezetek bevonása mellett, amelynek eredményeként indulhat meg az új eljárás - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.