Visszatoloncoltunk Romániába 19 határsértőt

Egy nap után visszatoloncolták Romániába azt a 19 bevándorlót, akik augusztus 24-én léptek be az országba Nagylaknál. A román hatóságok visszavették őket. oda Bulgáriából érkeztek.

A román társzervektől kapott információk alapján 19 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok augusztus 24-én reggel 8 órakor Nagylak és Csanádpalota között, magyar területen, egy kukoricásban.

A csoportban 11 férfi, 5 gyermek és 3 nő volt - írja a Délmagyar.hu. Mindannyian szír állampolgárnak mondták magukat. Mivel tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, előállították őket a nagylaki határrendészeti kirendeltségre.

Meghallgatásukon elmondták, hogy Szíriából indultak, Törökországon, Bulgárián és Románián át, embercsempészek segítségével érkeztek Magyarországra. Magyarország és Románia között visszafogadási egyezmény van érvényben, ezért a határsértőket egy nap tartózkodás után visszaadták a román hatóságoknak, akik átvették a csoportot.

A román és a szerb hatóságok együttműködnek a határ őrzésében. Románia szeretné megakadályozni, hogy az országon keresztül újabb embercsempész útvonalak erősödjenek meg. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.