Pofon is csattant, amikor hazatértek a romák

Az első csoport délután ért haza Csillebércről. Pofon is csattant.

A csillebérci táborból vasárnap négy órakor visszaérkezett Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést.

A 267 nőt és gyermeket azt követően szállították el Csillebércre, illetve egy szolnoki táborba, hogy a Véderő elnevezésű szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában április 22-e és 24-e között. A Véderő tagjait még pénteken előállította, illetve igazoltatta a rendőrség, ezt követően valamennyi "táborlakó" elhagyta a helyszínt.

Farkas János helyi roma vezető az Index.hu hírportálnak elmondta, hogy a falu nyugodt, és a romák hálásak Pintér Sándor belügyminiszternek a közbelépésért. A jövőt azonban nem látja túl rózsásnak: szinte biztos benne, hogy a lemondott polgármester helyére a falu a jobbikos Juhász Oszkárt fogja megválasztani - mondta az Indexnek.

A hazaérkezés nem volt azonban konfliktusmentes. Az MTI beszámolója szerint mentőautóval szállítottak a hatvani kórház traumatológiai osztályára egy idős gyöngyöspatai nőt, akit a faluba vasárnap délután hazatérő egyik roma asszony ismeretlen okból megütött. A hírügynökség tudósítója szerint a falubéli asszony arca az ütésektől vérezni kezdett. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél.

A rendőrök elindultak a verekedő nő házához, hogy előállítsák. A megütött idős nőt mentővel szállították el a hatvani kórházba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.