Visszatérne hivatala élére a volt adatvédelmi biztos

Visszatérne hivatala élére Jóri András, volt adatvédelmi biztos, mert szerinte amíg a jelenlegi vezetés hivatalban van, fennáll az Európai Bíróság által is kimondott jogszerűtlen állapot. Még három év volna hátra a mandátumából.
Az Európai Unió szerint az adatvédelmi hivatali rendszert át lehet szervezni, de ahhoz, hogy a függetlenség ne sérüljön, az intézmény mindenkori fejének le kell töltenie a mandátumát, ezt mondta ki az Európai Bíróság – erről Jóri András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A volt adatvédelmi biztos szerint amíg a jelenlegi vezetés hivatalban van, fennáll a jogszerűtlen állapot. A szakember kijelentette: visszatérne a hivatal élére, mert ő az országgyűlés előtt letett egy esküt, ami arról szólt, hogy hat évig magas színvonalon látja el az adatvédelmi biztosi feladatot, ami három évig meg is történt – így még ugyanennyi hátra van a mandátumából.

Jóri András elmondta: amennyiben nem lesz megállapodás az ügyben, egy következő eljárás jöhet, ennek a végén büntetést is kaphat Magyarország.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.