Visszaosztogatást kért a Magyar Iszlám Közösség?

Milliókat követelt az egyházi finanszírozásért cserébe egy szociális szolgáltató cégtől a Magyar Iszlám Közösség vezetése – írta vasárnap az mno. Az ügyben a hatóságok is vizsgálódnak, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Hír TV-nek azt mondta: vizsgálatot indítanak.

Az mno cikkében kifejtette, a Magyar Iszlám Közösség komoly szociális ellátórendszert épített ki az elmúlt években. A Gondoskodó Központ palettáján idősotthonok, anyaotthon, fogyatékosellátás és oktatás is szerepel. A szeretetszolgálat két legfontosabb intézménye a Kelet-magyarországi Szociális Szolgáltató Központ és a Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ.

„A korábbi tulajdonos azért társult az iszlám közösséggel, mert így egyházi finanszírozásban részesült, az állami normatíva pedig ezért másfélszeresére nőtt" – írta a portál, hozzátéve: ebből a pénzből kellett a közösségnek visszaosztani körülbelül négymillió forintot havonta.

A Hír TV Célpont című műsorának birtokába került egy hangfelvétel, amelyen állítólag Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője és a szolgáltató volt tulajdonosa egyezkedik a pénzről. Az idősgondozó volt tulajdonosa feljelentést tett bűnszervezetben elkövetett csalás, zsarolás és befolyással üzérkedés miatt. Az ügyben már nyomoz a rendőrség – írta a honlap, de mint megjegyezték: a rendőrség nem közölt részleteket, és Bolek Zoltán sem.

Hozzátették, a szeretetszolgálatnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódik, miután a Magyar Államkincstár tavaly felfüggesztette az ellátottak után járó normatíva kifizetését. A hivatal szerint csaltak az elszámolással. A Hír TV kitért arra is, hogy a Gondoskodó Központ vezetője, Orosz Mariann és a kelet-magyarországi ellátó vezetője, Nagy Zsolt egy korábbi büntetőügyben is érintett: a 11 milliárdos takarékszövetkezeti ügyként ismertté vált csalássorozatban mindketten vádlottak.

A Hír TV vasárnap esti híradójában Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azt mondta, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.