„Szektások” miatt lépett vissza a megvétózott jobbikos

Lassan már tényleg követhetetlen, hogy mi folyik a Jobbikban. Hegedűs Lorántné, aki az elnöki vétó ellenére elindult, bejelentette, hogy mégsem akar alelnök lenni.

Hegedűs Lorántné annak tudatában gyűjtötte az ajánlásokat, hogy Vona Gábor pártelnök előre közölte: másik három jobbikos politikushoz hasonlóan vele szemben is vétót emel, és nem engedi, hogy alelnökké válasszák a tisztújító kongresszuson.

Hegedűsné indulását ennek ellenére a jelölésben részt vevő szervezetek megközelítőleg 50 százaléka támogatta. Miután azonban nyilvánosságra került az eredmény, Hegedűs Lorántné a Facebookon közölte, hogy vissza az egész.

Íme az indoklása:

„Kedves Barátaim!

Tekintettel arra, hogy Vona Gábor elnök úr a mai nappal megszüntette szerződéses jogviszonyát Baranyi Tibor Imrével (a szektás irányultságú tradicionalisták vezetőjével), ezért alapvetően vált okafogyottá alelnökjelölti szerepvállalásom.

A Jobbik tagságának jelentős része, s nem utolsó sorban református lelkész férjem elnökségi tagságomban látta annak legfőbb biztosítékát, hogy habsburgiánus történelemhamisítás nem torzíthatja el és nem áshatja alá nemzeti radikális elkötelezettségünket.

Vona Gábor döntése garancia minderre, s arra is, hogy a jövőben önkormányzati szakpolitikai feladataimra koncentrálhassak.

Mindezek alapján – megköszönve a biztatást, a bizalmat és a mindenfelől megnyilvánuló támogatást – ezennel bejelentem, hogy visszalépek alelnökjelölti indulásomtól.

Adjon az Isten szebb jövőt!"

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.