Visszalép a Jobbik Molnár Oszkár javára

A Jobbik edelényi egyéni képviselőjelöltje visszalép az országgyűlési választásokon függetlenként induló Molnár Oszkár polgármester javára.

Szabó Gábor, a Jobbik országos kampányfőnöke az  MTI-hez szerdán eljutatott közleményében arra kéri az edelényi választókerületben élő Jobbik-szimpatizánsokat, hogy a második fordulóban Molnár Oszkárra adják szavazataikat. Kiemeli: a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyetlen más helyen sem lép vissza, hiszen egyetlen párttal nem tartják elképzelhetőnek az együttműködést.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében, Edelényben Daher Pierre, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje végzett az első helyen a választások első fordulójában, de 36,54 százalékos eredményével nem szerzett mandátumot. A függetlenként induló Molnár Oszkár 24,14 százalékot, a Jobbik színeiben induló Miklós Árpád 19,13 százalékot, míg a szocialista Gúr Nándor 18,7 százalékot kapott az április 11-i voksoláson.

A hvg.hu írása szerint a Jobbik pártközpont döntése felháborította a helyi pártszervezetet, amelynek vezetője, Miklós Árpád a lapnak elmondta, úgy tudja, Molnár Oszkár kereste meg a Jobbikot azzal, hogy léptessék vissza őt. Ezzel nemcsak a körzet jobbikosai nem értenek egyet, de ő sem. Szerinte az országos vezetés nem hozhat olyan döntéseket, amelyek ellentétben állnak a helyi tagság akaratával, mert ez ellentétes az egész mozgalom szellemiségével, arról nem is beszélve, hogy ezzel becsapnák szavazóikat. Miklós úgy tudja, a végső szót Vona Gábor fogja kimondani, aki csütörtökön Edelénybe érkezik. Ezen a napon látogat a kisvárosba Orbán Viktor is, aki a Molnár Oszkár helyett indított Daher Pierre helyzetén próbál javítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.