Visszakapják pénzüket a tenyői lakosok

Hosszú utánajárás és nyomás hatására a héten kifizette az Országos Biztosítási Alap (OBA) a csődbe ment Tisza Takarékszövetkezetben ragadt Víziközmű Társulat pénzét Tiszatenyőnek.

Kazinczi István polgármester elmondta, az OBA a napokban utalta át a településnek a szóban forgó 17 millió forintot. A polgármester hangsúlyozta, ez a pénz nem állami pénz volt, hanem a takarékosdokó lakosok magánmegtakarítása. Mivel a víziközmű beruházás már lezárult, a végszámlák kifizetése után az ezen számlán maradt pénz az, melyet a társulat a lakosoknak vissza fog osztani a kötelező fenntartási idő legvégén.

Kazinczi István megjegyezte, ingatlanonként 250 ezer forintról van szó, melyből tavaly nyáron már 160 ezer forintot visszakaptak a takarékoskodó tenyőiek, a többit juttatnák most vissza a helyieknek.

Ismeretes, a Magyar Nemzeti Bank tavaly december 5-én vonta vissza a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét. Az OBA december 11-én kezdte meg a Tisza Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását, de az önkormányzatok nem tartoznak a biztosított betétesek körébe, így azok nem kapnak kártérítést az OBA-tól, írja a szoljon.hu.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.