Visszafogta magát a köztévé!

Erőszakos bűncselekményekről, természeti katasztrófákról és a szélsőséges időjárás okozta károkról, valamint a kormányoldal és az ellenzék viszonyáról szóltak leggyakrabban a hírek májusban, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorselemzése szerint, amely a hatóság honlapján olvasható.

Az M1 esti Híradójában a kormány a politikai hírek között kevesebb, mint 3 százalék szereplési lehetőséget kapott, míg a Fidesz további 30 százalékot, a KDNP bő 3 százalékot. Az MSZP aránya több mint 21 százalék, a Jobbiké csaknem 15, az LMP és a DK aránya is egyaránt majdnem 9, az Együtt-PM-é pedig több mint 10 százalék volt májusban.

Az RTL Klub esti hírműsorában a kormány aránya 3,5 százalék volt, a Fideszé majdnem 32, a KDNP-jé viszont nem érte el az 1 százalékot. Az MSZP szereplési aránya meghaladta a 26 százalékot, a Jobbiké megközelítette a 14-et, az LMP aránya 7,5 százalék volt, a DK aránya több mint 5, az Együtt-PM-é pedig 11 százalék.

A TV2 Tények című műsorában a kormány aránya nem érte el az 1 százalékot, a Fideszé viszont megközelítette a 38-at, a KDNP-jé pedig az 1 százalékot. Az MSZP szereplésének aránya 22 százalékos volt, a Jobbiké majdnem 16, az LMP aránya 6, a DK aránya majdnem 7, az Együtt-PM-é pedig csaknem 10 százalékos.

A Duna TV esti hírműsorában a kormánynak 2,6, a Fidesznek majdnem 41, a KDNP-nek alig 4 százalék jutott. A Kossuth Rádió Déli Krónikájában némileg nagyvonalúbbak voltak a kormányoldallal: a kabinetnek megközelítőleg 3, a Fidesznek több mint 43, a kisebbik kormánypártnak 3 százalékot szenteltek a műsoridőből. 

Az esti hírműsorok közül az ATV-n jutott a legtöbb idő az ellenzéknek, míg a kormányoldalnak összességében 37 százalékot engedtek a műsoridőből. Ahogy azt már megszokhattuk, a legnagyobb megszólalási lehetőséget az Echo TV biztosította az Orbán-kormánynak és pártjainak - összességében 70 százalékos túlsúllyal "verték" a mezőnyt. Hozzájuk képest a Hír TV kifejezetten kiegyensúlyozottnak mondható volt májusban, hiszen a kormánynak csak 1, a Fidesznek csaknem 32, a KDNP-nek pedig 5 százalék jutott.

Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök 263 alkalommal szerepelt a hírekben a múlt hónapban, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke huszonötször, Mesterházy Attila (MSZP) 181 ízben, Vona Gábor (Jobbik) 106 alkalommal, Schiffer András (LMP) pedig hatvannyolcszor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.