Visszafizettetik az ösztöndíjat azokkal, akik nem szereztek időben diplomát

Az Oktatási Hivatal több száz egykori diáknak küldött levelet, felszólítva őket, fizessék vissza a hallgatóként felvett állami ösztöndíjat.

Azoknak, akik nem tudták megszerezni a diplomát határidőre, most mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Az Oktatási Hivatal ugyanis visszaköveteli a hallgatóként kapott állami összöndíjat, s az összeg akár milliós nagyságrendű is lehet - írja a Híradó.hu.

Ha valakinek még nincs nyelvvizsgája és emiatt nem tudott lediplomázni, akkor felfüggesztési kérelemmel fordulhat az Oktatási Hivatalhoz. Ehhez mellékelni kell egy felnőttképzési szerződés másolatát, amely igazolja, hogy a volt hallgató épp a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésén dolgozik – így legfeljebb két félév haladékot lehet kapni.

Mentesítést kérhetnek a fizetési kötelezettség alól azok, akik tartós betegség, baleset vagy szülés miatt nem tudtak lediplomázni. A volt hallgatók vállalhatják azt is, hogy annyi ideig dolgoznak itthon, amennyit állami ösztöndíjasként tanultak, ezzel kiváltva a visszafizetési kötelezettséget.

A felfüggesztési és mentesítési kérelmek mintája az Oktatási Hivatal honlapjáról tölthető le.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.