Visszaengedik az Index újságíróit a Parlamentbe

Az Index újságírói az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első plenáris ülésnapjától kezdődően, vagyis február 13-ától ismét részt vehetnek a Ház nyilvános eseményein - erről szerdán tájékoztatta az Index szerkesztőségét az Országgyűlés sajtófőnöke.

Altorjai Anita ugyanakkor felhívta a hírportál parlamenti tudósítóinak figyelmét arra, hogy kötelesek betartani az Országgyűlés házszabályát, valamint a Ház elnökének a nyilvánossággal kapcsolatos rendelkezéseit. 

Mészáros Zsófia, az Index főszerkesztője az MTI-nek elmondta: bár személyes találkozóra nem került sor az Országgyűlés vezetése és a szerkesztőség vezetői között, a hírportál januárban egy részletes levélben rögzítette, hogy a jövőben betartják a vonatkozó előírásokat. Hozzátette: a szerkesztőség elnézést is kért a korábbi anyaga miatt. 

A szerkesztőség munkatársai december 21. óta nem léphetnek be az Országházba és a Képviselői Irodaházba. Az Országgyűlés Sajtószolgálata ekkor arról tájékoztatta az Indexet: munkatársaiknak addig nem adható ki parlamenti belépő, amíg a házelnök megfelelő garanciát nem kap arra, hogy újságíróik tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket. Az indokok között szerepel, hogy a híroldalon, december 20-án megjelent "Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia!" című videó készítői nemcsak a szabályokat, rendelkezéseket hagytak figyelmen kívül, de súlyosan megsértették az Országház és az Országgyűlés méltóságát is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.