Visszaélés a püspökladányi időközi választás hajrájában?

Fénymásolt kopogtatócédulák landoltak egy debreceni hírportál munkatársának postaládájában. A szerkesztőség a rendőrséghez fordult, mert elképzelhető, hogy visszaélések történtek az október 2-án esedékes püspökladányi parlamenti képviselőválasztás kampányában.

Püspökladányi és nádudvari illetőségű választók adatai olvashatók azokon a kopogtatócédulákon, amelyeket a vagy.hu debreceni hírportál egyik munkatársának postaládájába dobtak be tegnap egy borítékban. A portál azt írja, hogy az A/4-es lapokra fénymásolt ajánlószelvényeken egy kivételével mindegyiken Bányász Róbert Sándor és az őt jelölő párt, a Szociális Unió neve szerepelt. Az egyetlen kivételen csak az ajánló választópolgár adatai voltak, az ajánlottnak és ajánlószervezete nevének fenntartott sorok üresen maradtak.

Október másodikán lesznek az időközi parlamenti választások a Hajdú-Bihar megyei 6-os egyéni országgyűlési választókerületében a korábbi képviselő, Arnóth Sándor polgármester halála miatt. A képviselőjelölt állításhoz legalább 750 érvényes kopogtatócédula szükséges, ennek a feltételnek határidőre öten tettek eleget. 

A vagy.hu beszámolója szerint Szili Katalin pártjának, a Szociális Uniónak a jelöltje elsőként adta le ajánlószelvényeit, s ezzel nem kis meglepetést okozott, hiszen egri származású a fiatalember, tehát ismeretlen a környékén, s a pártja sem igazán ágyazódott még be a Sárréten. Ő az a Bányász Róbert Sándor, akinek a nevére kiállított kopogtatócédulákat tartalmazott az a bizonyos boríték, amelyet a szerkesztőség pénteken eljuttatott a debreceni rendőrkapitányságra további intézkedés céljából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.