Visszaadnák a magyaroknak a köztársaságot

Fidesz- és kormányellenes tömegdemonstrációval ünnepelne március 15-én a Százezren az internetadó ellen, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért Facebook-csoport. A résztvevők a Keleti pályaudvartól az Astoriáig vonulnak majd, ahol mások mellett Parti Nagy Lajos beszédét hallgathatják meg.
„A Fidesz ellopta a köztársaságot még a hazánk nevéből is, ezért mi egy új köztársaságot akarunk. Március 15. a szabadság, a polgári jogegyenlőség, a közteherviselés és a függetlenség szimbóluma. Egy olyan Magyarországé, amely minden polgáré, és nem egy párt látványosan gazdagodó politikusaié. Egy olyan köztársaságé, amelyet a Fidesz kormányzása megszüntetett. A célunk, hogy a hazánk újra erős és gyarapodó legyen. Hogy szabad és szolidáris köztársaságunk legyen. Ahol nem az állam, hanem a polgárai szabadok!" – harangozta be az őszi tüntetéshullám legnagyobb megmozdulásainak szervezője, a Százezren az internetadó ellen csoport, valamint a 60 ezren a Magánnyugdíjukért csoport a közös március 15-i ünnepségét.

A szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a rendezvény 15-én délután három órakor a Keleti pályaudvarnál kezdődik. A megjelentek – eddig bő ötezren jelezték, hogy ott lesznek – onnan együtt vonulnak majd az Astoriához, ahol beszédet mond mások mellett Parti Nagy Lajos, Kossuth-díjas költő, Nagy Emília tanárnő, Pletser Ágnes civil szervező, és a tüntetés szervezői, Vajda Zoltán, a 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport, Gulyás Balázs pedig a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport képviseletében.

A közleményben a szervezők úgy fogalmaztak, várnak mindenkit, aki számára fontos a demokrácia és a közös európai értékeink sokasága. „A demonstráción egy európai, sokszínű Magyarországot akarunk bemutatni, ezért minden demokratikus értéket valló közösség jelvényeit, transzparenseit is szívesen látjuk" – írták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.