„Vissza a törvényi hatalmat a határokon”

Száz- és százezer ember veszi jelenleg semmibe az Európai Unió és az egyes tagállamok törvényeit, ami tarthatatlan - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Vissza kell állítani a törvény hatalmát a schengeni határokon - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. A főtanácsadó a migránsáradattal összefüggésben hangsúlyozta: száz- és százezer ember veszi jelenleg semmibe az Európai Unió és az egyes tagállamok törvényeit, ami tarthatatlan.

A helyzet kezelésére "most úgy látjuk, hogy van esély, épp ezért a magyar kormány nem vétózta meg ezt az akciótervet" - tette hozzá a vasárnapi EU-török csúcson elfogadott, a menekültválság megoldását célzó tervre utalva.

Mint mondta, az majd később derül ki, hogy miként érvényesül a Törökország által adott biztosíték a menekültek feltartóztatására, illetve, hogy mit lehet tenni a görög határ védelméért. A vasárnap elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozójának végén. A magyar szempontokat ezzel sikerült érvényesíteni - mondta a kormányfő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.