Vírus miatt tanítási szünetet rendeltek el Salgótarjánban

Iskolai és óvodai szünet van ezen a héten Salgótarjánban a megbetegedések és a múlt héten tapasztalt hiányzások miatt - tájékoztatott a városháza oktatási irodájának vezetője.

Az általános iskolákba és az óvodákba nem járnak ezen a héten a gyerekek - mondta Reszoly Gusztávné. A döntés 4415 gyereket érint.

Intézményvezetői döntés alapján szünetel az oktatás, mivel az utóbbi napokban tapasztalt hiányzási adatok növekvő tendenciát mutattak - közölte az irodavezető.

Az iskolákban 14 és 29,8 százalék közötti volt a hiányzási mutató, az óvodák között volt olyan intézmény, ahol a gyerekek 32, illetve 48 százaléka maradt otthon csütörtökön.

Nincs tanítás a héten Mátraszelén sem, mivel az ottani iskola salgótarjáni tagiskolaként működik.  Reszoly Gusztávné elmondta: a városi tisztiorvosi szolgálat mintát vesz a gyerekektől, hogy beazonosíthassa, milyen vírus okozza a megbetegedéseket.

A hiányzási adatok ugyanakkor nem feltétlenül egyeznek meg a beteg gyerekek arányával, főleg az óvodásoknál, hiszen a szülők dönthetnek úgy, hogy óvatosságból otthon tartják a kicsiket - tette hozzá az irodavezető. A salgótarjáni intézményekben a múlt héten kapták meg a gyerekek a H1N1 vírus elleni oltást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.