Virtuális számlán vezetnék az egyetemisták tartozását

Virtuális számlán vezetné a diplomások tartozását az állam – a HÖOK elnöke szerint ez annak a tervezetnek a lényege, amelyről múlt héten tárgyaltak Navracsics Tiborral.

Nagy Dávid erről az Inforádiónak nyilatkozott, hozzátéve, hogy a virtuális számla a diploma megszerzése után a hallgató képzésének költségét tartalmazná. Ezt a hallgató úgy kezdené el "törleszteni", hogy Magyarországon dolgozik, és önmagában ez csökkentené a hitelállományt. Ha külföldre távozik, és ott dolgozik, akkor arról még egyeztetni kell, hogy mi lenne a hitelállománnyal, szünetelne a törlesztés, vagy kívülről is törlesztheti a hitelt – fejtette ki az elnök.

Azt a kérdést is tisztázni kell, hogy mi alapján vonnának le pénzt a virtuális tartozásból, pontosan hány év alatt kellene virtuálisan törleszteni a képzés költségét. Nagy Dávid azt mondta, elvekről egyeztettek, de ez az irány járhatóbb, mint a korábbi felvetés, hogy húszból 15 évet Magyarországon kell dolgozni azért, hogy ne kelljen visszafizetni a képzés költségét. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.