Virágvasárnapi tüntetés, huszonnegyedik óra, ezerforintos hús

A Magyar Nemzet a mai tüntetésről, a Népszava az MSZP-kongresszusról, a Délmagyarország a húsárakról.

A Hősök terére összehívott mai tüntetés szervezőjével, Fritz Tamással készített interjút adja közre a Magyar Nemzet Online: „Nyugodtan csatlakozhat bárki a virágvasárnapi tömegtüntetéshez a Hősök terén. A tüntetés egyértelmű, ugyanakkor határozott célja az előre hozott választások elérése alkotmányos eszközökkel.” „Arra a kérdésre, mennyiben volt tudatos választás, hogy éppen virágvasárnapra esik a tömegtüntetés, Fritz azt válaszolta: alapvetően politikai okok tették szükségessé az időpont megválasztását, hiszen a szocialisták vasárnap tartják kongresszusukat, ám a húsvéti ünnepek közeledtével még inkább szimbolikussá válik a demonstráció. A feltámadás ünnepe azt az üzenetet közvetíti számunkra, hogy az ország újra feltámadhat ebből a megnyomorított állapotból.”

Botka Lászlóval, Szeged szocialista polgármesterével beszélgetett a Népszava újságírója „Sok fideszessel beszéltem. Nincsenek feldobva attól, ami történt.” „A vasárnapi MSZP-kongresszus tétje nem csak az, hogy ki fog kormányozni a következő egy évben, hanem az is, mi lesz hosszú távon a baloldallal" - mondja Botka, aki arról is beszélt, hogy az új pártelnöknek három feladata van. Biztosítania kell a pártegységet és stabilizálnia a pártot, amit tagadhatatlanul szétziláltak az utóbbi hónapok. Ugyanakkor azt is egyértelművé kell tennie, hogy a szocialisták az ország iránti felelősségből megszavazzák a válságkezelő intézkedéseket, de értékeiket nem adják fel. Még akkor sem, ha politikusok és közgazdászok egyetértenek: Magyarország a 24. órában van. 

Ezer forint a húsár lélektani határa – írja a Délmagyarország, amelynek munkatársa szétnézett a szegedi boltokban és piacokon. „Olyan húst, ami jórészt csontból áll, már 198 forintért is lehet kapni, az ínyencségek azonban hat-hétezer forintba kerülnek. A most kapható legolcsóbb és legdrágább húsok árát térképeztük fel, miközben kiderítettük: tavaly óta nem vagy csak alig emelkedtek az árak. A válság miatt ugyanis nem jöttek be a tavalyi jóslatok az áremeléssel kapcsolatban. Pontosan egy évvel ezelőtt írtuk, hogy a csökkenő termelés miatt jelentős áremelkedés lesz, a csirkecomb kilója például a 2008. áprilisi 700 helyett majd több mint 1000 forintba fog kerülni idén. Ehelyett most a Mars téri nagycsarnokban átlagosan 800 forint a csirkecomb kilója, de egyes hipermarketekben a tavalyi árakon is hozzájuthatunk.”

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.