Viperával támadnának a Milla-tüntetőkre?

Közösség tagja elleni erőszak előkészületének gyanúja miatt feljelentést tett az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport: a Facebookon ugyanis több Milla-rendezvény elleni hozzászólás is olvasható, így például akadt, aki viperával fenyegetőzött, másvalaki pedig azt írta, reméli, hogy kivégzik "ezeket a gyökereket".

Feljelentést tett Juhász Péter, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alapítója kedden reggel a rendőrség Teve utcai székházában, miután a Facebookon létrehozott „Rendszervágás” nevű csoport egyik szimpatizánsa nyíltan megfenyegette civil csoportjuk tagjait - adta hírül a Hír24. Juhász véleménye szerint a szélsőjobb akciója a kormány érdekeit szolgálja: sokan megijedhetnek és otthon maradhatnak az erőszakos fenyegetések miatt.

Közben újabb egyeztetést is tartottak a rendőrségen a március 15-ei rendezvényekkel kapcsolatban. Juhász Péter azt mondta: a Milla színpadát valamelyest beljebb „tolták” az Erzsébet híd közepe felé. A módosításnak köszönhetően már 100 ezer szimpatizáns is elférhet úgy, hogy a tömeg nem ér össze a Ferenciek terén gyülekező „ellentüntetőkkel”. A főszervező arra kéri a Milla-szimpatizánsokat, hogy mindenképpen kerüljék el a Petőfi Sándor utcát, mert ott az ellentüntetőknek jelöltek ki „közlekedőt” a rendezvény előtt és után.

A Hír24 értesülése szerint a keddi egyeztetésen a nemzeti radikálisok képviselője is részt vett. Nem sokat árult el a rendezvény céljáról, csupán annyit közölt, az adók miatt vonulnak az utcára. Úgy tudni, a 30-as éveiben járó nő nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, nyíltan nem vállalta, hogy a Milla ellentüntetői lennének.

Mint ahogy arról a Hír24 már beszámolt, március 15-én a Millások demonstrációja mellé szerveznek tüntetést a nemzeti radikálisok, „Deresre húzzuk a rendszert” szlogennel. Az eseményen a csoport Facebook-bejegyzései szerint részt vesz Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György, a 64 vármegyés Toroczkai László, valamint az olasz neofasiszta Forza Nuova szervezet vezetője, Roberto Fiore is. Üzenőfalukon több Milla-rendezvény elleni hozzászólás is olvasható, például, hogy viperával mennek nekik, de valaki olyat is írt, reméli, kivégzik "ezeket a gyökereket".

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, hogy a március 15-i rendezvényeket megfelelő erőkkel és eszközökkel biztosítják, emellett természetesen folyamatosan gyűjtik, elemzik és értékelik azokat az információkat, amelyek a biztosításban releváns szerepet játszanak.

Arra a kérdésre, hogy a radikálisok által szervezett demonstráció egyeseket távol tarthat-e a Millások rendezvényétől, Juhász Péter azt mondta, biztosan lesznek, akik félnek és nem mennek el. Ezzel együtt hozzáfűzte: mivel jogállamban élünk, bíznak abban, hogy biztosítják számukra a békés tüntetést. A csoport létrehozója elmondta azt is, felvették a kapcsolatot az Országos Mentőszolgálattal, mert a fent említettek fényében tudatni akarták a mentőkkel, hogy felkészülhessenek, vagyis a megfelelő készültséggel legyenek jelen a rendezvények helyszínén - írja a Hír24.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.