Vilmos herceggel légimentőznek a magyar mentőszolgálat vezetői

A brit trónörökös nemrég kezdett pilótaként az East Anglian légimentőknél, ahol állítólag az Országos Mentőszolgálat több vezetője is vállal műszakokat – írja a Hír24.

Az East Anglian Air Ambulance (EAAA) honlapja szerint a nekik dolgozó mentőorvosok között van Temesvári Péter, az Országos Mentőszolgálat orvos igazgatója és Hetzman László, a Magyar Légimentők orvos igazgatója, valamint Sóti Ákos, aki korábban szintén vezetői munkát végzett az OMSZ-nál. 

A Hír24 a BBC beszámolóját is idézi, amely szerint Vilmos herceg nemrég kezdett pilótaként ugyanannál a szervezetnél, ahol az említett magyarok is dolgoznak.

A brit trónörökös második gyermeke májusi születése után az EAAA-nál töltött első munkanapján, július 12-én adott videointerjút a brit közszolgálati csatornának, amelyben bevallotta, hogy „izgul” az új állása miatt. Vilmos korábban a Royal Air Force-nál dolgozott, majd átképzések után civil helikopterpilótaként csatlakozott az East Anglian légimentőkhöz. Norfolk, Suffolk, Cambridgeshire és Bedfordshire területén végez mentőtevékenységet – derül ki a BBC beszámolójából.

A herceg tehát elvileg dolgozhat együtt a szervezet honlapján szereplő magyar mentőorvosokkal is. A Hír24 hiába kereste az érintett magyar mentős vezetőket, hogy többet tudjanak meg a munkájukról, nem jártak sikerrel. Háromból ketten azt válaszolták, hogy az EAAA-nál teljesített szolgálatukkal kapcsolatban semmilyen információt nem adhatnak, ezt tiltja a szolgálati szabályzat.

Kollégáját, Hetzman Lászlót a Magyar Légimentők orvos igazgatójaként mutatják be a brit szervezet weboldalán. Tíz éve dolgozik az úgynevezett prehospital, vagyis kórház előtti ellátásban, ebből hét évet helikopteres sürgősségi szolgálatban. Az EAAA-nál két éve vállal műszakokat. Amikor éppen sem Magyarországon, sem Angliában nem dolgozik, élvezi a filmeket, a jó ételeket, az utazást és a futást – írják róla a honlapon. Azt kedveli leginkább a szervezetnél végzett munkájában, hogy nagyszerű szolgáltatást nyújtanak, és hogy nemzetközileg is elismert szakemberektől tanulhat náluk. A portál megkeresését Hetzman is Temesvárihoz hasonló indokkal utasította el.

Sóti Ákos a harmadik magyar mentőorvos, aki az EAAA-nál dolgozik. Róla azt írják, hogy 11 éve orvos, és hogy eredetileg Magyarországon végezte tanulmányait. Egy éve dolgozik a szervezetnél, és kórház előtti ellátásra, helikopteres sürgősségi szolgálatra, légi menedzsmentre és klinikai irányításra specializálódott. Azért szeret az EAAA-nál dolgozni, mert náluk a páciensen van a hangsúly, és kitűnő a csapatmunka.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.