Villogóstopot rendelt el Bajnai

Bajnai Gordon megkérte a kormánytagokat, hogy csak nagyon indokolt esetben használják szolgálati autójuk kék villogóját - közölte a kormányszóvivő az MTI kérdésére csütörtökön.

A Blikk csütörtöki száma írt arról, hogy a kormányfő Balázs Péter külügyminiszter múlt heti balesete után "villogóstopot" rendelt el.

Szollár Domokos az MTI-nek elmondta: a miniszterelnök kérésének nincs semmilyen jogi formája, nem született például róla rendelet, csak megkérte erre a minisztereket.

Mátrai Zsuzsanna, a Külügyminisztérium szóvivője múlt szerdán közölte, hogy Balázs Péter külügyminiszter koccanásos balesetet szenvedett Budapesten, de sem a miniszter, sem a sofőrje nem sérült meg. Gálik Viktória, a kormányőrség szóvivője a balesetről akkor annyit közölt: a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg is helyszínel a koccanásos baleset helyszínén.

A Blikk csütörtöki számában a történtekről szólva Balázs Péter elmondta: nem ők gázoltak, hanem egy idős hölgy rohant beléjük kocsival egy útkereszteződésnél, mert nem vette észre, hogy jön az autójuk. Arra a kérdésre válaszolva, hogy indokolt volt-e a kék villogó és a sziréna használata, a tárcavezető azt mondta: azt nem ő dönti el.
"A megkülönböztető jelzés használatáról a szolgálati autóm sofőrje, a Köztársasági Őrezred munkatársa dönt. (...) Én egyáltalán nem szólhatok bele az ő munkájukba. Kezdetben még próbáltam tippeket adni nekik, hogy merre menjünk, de még azt is ők döntik el, ahogyan arról sem kérdeznek meg, hogy használják-e a megkülönböztető jelzést. Náluk is ott van a program, azt tartani kell" - jelentette ki a miniszter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.