VII. kerületi ingatlanpanama: nemzetközi elfogatóparancs Czibula Csaba ellen

Nemzetközi elfogadó parancsot adott ki a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a Fővárosi Bíróság Czibula Csaba, a VII. kerületi önkormányzat volt képviselője, a gazdasági bizottság egykori tagja ellen.

Czibulát hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegegés bűntettének gyanújával gyanúsítottként hallgatta volna ki a Gál György és társai - köztük Hunvald György Erzsébetváros szocialista polgármestere - ellen folyó nyomozás keretében, azonban ő még közvetlenül Gál múlt novemberi őrizetbe vétele után elhagyta az országot. Előbb a horvátországi Vir szigetén lévő nyaralójában bujkált, majd Mexikóba utazott, ahol a hírek szerint több helyen is feltűnt. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

Czibula a Központi Nyomozó Főügyészség adatai szerint 2003-ban és 2004-ben több millió forint kenőpénzt vett át, részben Gál Györgytől, részben más vállalkozóktól azért, hogy a hivatali kötelességét megszegve a gazdasági bizottságban, majd később a képviselőtestületben is, a VII. kerületi ingatlanértékesítésekről szóló előterjesztéseket a Gál György által javasolt módon és értéken támogassa.

Czibula a Fidesz színeiben került be a testületbe, de később kilépett a pártból. A Vállalkozók Pártjának helyi elnöke volt, 2002 és 2006 között képviselőként, majd külsős tagként munkálkodott a gazdasági bizottságban, az SZDSZ delegáltjaként. Gál Györggyel nemcsak "üzleti" kapcsolat fúzte össze, hanem jó barátságban voltak, az SZDSZ-es képviselő például Czibula gyermekének keresztapja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.