Gyászos hangulat az SZDSZ-nél

Az SZDSZ Gizella utcai székházában várják a liberálisok, illetve az összesereglett újságírók az EP-választás eredményét. A kertben sörsátor, lézengés, vihar előtti csend.

Szivárognak a politikusok, több vezetőségi tag, képviselő a kivetítőkön figyeli a részvételi adatokat. Megérkezett Szent-Iványi István listavezető, és Fodor Gábor pártelnök is - igaz, a várthoz képest nagy késéssel.

A Gizella utcában meglehetősen vegyes érzelmekkel várják a tíz órai eredményhirdetést. Van olyan politikus, aki szerint csak az a kérdés ,hogy "mekkorát bukunk", és a tudósítónk által megkérdezett háttéremberek többségének ez volt a véleménye. Azért a kampánystábban és a frakció tagjainak körében is hallani ennél bizakodóbb hangokat; "meg lesz az", mondja egyikük, hatodik érzékére apellálva.

A pártszékhában felröppentek olyan feltételezések, melyek szerint a kudarc (tehát a kiesés) esetén Fodor lemondhat a pártelnökségről, a megkérdezett politikusok erről érdemben nem nyilatkoztak.

Egyelőre Fodor sem hajlandó semmit mondani.

Egyre pesszimistább a hangulat az SZDSZ-nél. A Gizella utcába szivárgó információk szerint kiestek az Európai Parlamentből, 3 százalékos eredményről hallani, bár többen még bizakodnak, hogy a budapesti szavazatok még megfordíthatják a negatív(nak tűnő) trendet. Biztosat még senki sem tud; néhány "bennfentes" viszont már tényként kezeli: nincs meg az öt százalék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.