Vésztő összefogott a tűzkárt szenvedett család megsegítésére

Egy hónappal ezelőtt borult lángba Vésztőn, a Kertmegi utcában egy családi ház, melynek tetőszerkezete egy részen teljesen a tűz martalékává vált, a padlástere pedig kiégett. A nevelőszülő és gyermekei fedél nélkül maradtak, de az önkormányzat és a helyiek összefogásának köszönhetően bizakodva tekinthetnek a jövőbe – írja a beol.hu.

November 23-án délelőtt Vésztőn kiégett egy családi ház padlástere, odaveszett a tetőszerkezetének nagy része. Az ingatlanban egy nevelőszülő élt egy saját, örökbefogadott, illetve két nevelt gyermekével – valamint akkor még a családi házban tartózkodott egy negyedik gyermek, egy kislány is, aki előtte pár nappal került ki a pszichiátriai osztályról, és elismerte, hogy ő gyújtogatott, több helyen is.

A bajba jutott család megsegítése érdekében azonnal intézkedett az önkormányzat. Molnár Sándor, Vésztő polgármestere elmondta, hogy a város egy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant biztosított a családnak, segédkezett a költözésben is. Ott addig maradhatnak, amíg nem rendeződik a helyzet – az albérletért nem kell fizetnie a nevelőszülőnek, mindössze a rezsi költségeit kell állnia.

A nevelőszülő korábban azt mondta, hogy jól jönne, ha valaki rendbe tudná tenni a padlásteret, ehhez azonban nemcsak pénz, hanem mesterember is kellene. Szóba került az is, hogy a csapadékos időjárás miatt minél előbb le kellene fóliázni a tetőt, hogy ne ázzon be teljesen a családi ház, hogy ne keletkezzen még nagyobb kár. Az önkormányzat ebben is segített.

– A legszükségesebb munkálatokról azonnal gondoskodott a város, hogy a családi ház állaga ne romolhasson tovább, azaz a tetőszerkezetet ott, ahol szükséges volt, teljesen lecserélte az önkormányzat. Igaz, az ingatlan még ennek ellenére sem lakható – folytatta Molnár Sándor. Hozzátette, hogy a munkálatok költségeit megelőlegezte Vésztő, ugyanis még mindig nem tudni, hogy a biztosító fizet-e a kárt követően, és amennyiben igen, mennyit.

– A teljes korszerűsítéshez, az eredeti állapot visszaállításához szükséges anyagokra – mint például a nyílászárókra, a szigetelésre – felajánlást vár az önkormányzat is, de azok beépítését díjtalanul elvégzi majd – ecsetelte a város polgármestere. Mint fogalmazott, nemcsak az önkormányzat, hanem a helybeliek is azonnal mozdultak, hogy segíthessenek.

A nevelőszülő és gyermekei meleg takarókat, ruhaneműket, tartós élelmiszereket kaptak a felajánlások révén, s volt olyan család, amely használt, de még működőképes berendezési tárgyakkal, elektronikai készülékekkel segített. A nevelőszülő azt mondta, bízik abban, minél hamarabb rendeződik a sorsuk, visszatérhetnek a saját, meleg otthonukba.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.