Vesztett sajtóperrel startol a Magyar Idők

Működése első napján sajtópert vesztett a Magyar Idők: a kormánypárti napilapnak – ha a mai bírósági ítélet jogerőssé válik – a Sallai R. Benedek LMP-s képviselőről megfogalmazott állításait kell helyreigazítania.

Sallai a kormány nagybirtokpárti földpolitikájának egyik legintenzívebb bírálója volt, amire válaszul a kormánypárti sajtó rágalmazó írások sokaságát jelentette meg róla, azt állítva, hogy az ellenzéki képviselő maga is az említett földpolitika „nagy nyertese" – mivel több mint 200 hektár állami föld bérleti jogát nyerte el személyesen, illetve családi érdekeltségei révén. Ennek következtében 85 millió forint agrártámogatáshoz is hozzájutott, így valójában az őt etető kezet harapdálja nyilatkozataival.

Ezt elsőként, május 27-én az agrártárca fogalmazta meg egy közleményben, majd az állításokat megismételte a Napi Gazdaság, illetve a Pesti Srácok című portál is. Az LMP-s politikus perelt, és a Fővárosi Törvényszék igazat adott neki, megállapítva, hogy a mostantól Magyar Idők címmel megjelenő lap valótlanságokat írt róla, és megtévesztette a közvéleményt.

A valóságban Sallai húsz pályázaton indult, de egyetlen hektárnyi földbérletet sem szerzett (csupán a saját jogon, főállásban gazdálkodó felesége nyert 53 hektárt), és a képviselővé választása óta nem is pályázott. Agrártámogatásokat pedig csak a minden gazdálkodónak járó földalapú támogatási rendszeren keresztül kapott, döntően a saját tulajdonú földjei után, az újságban közöltnél jóval szerényebb mértékben.

Mint Pálvölgyi Miklós, az érintett jogi képviselője lapunknak elmondta, a valótlan kijelentésekkel kapcsolatban a Napi Gazdaság örökébe lépő Magyar Időkön kívül perlik a Pesti Srácok kiadóját, valamint Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkárt, és mindenkit, aki az álinformációkat tőlük átvette.

A mostani ítélet még nem jogerős, mivel azonban az állításoknak nincs tényalapja, a Magyar Idők várhatóan hamarosan helyreigazításra kényszerül.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.