Veszélyben Vajna tévéje?

Akadályba ütközött a még nem létező Joy Tv weblapja: tiltakozik ugyanis a JOY magazin kiadója.    

Tele van örömmel Magyarország, legalábbis a médiapiac szerint. A női lap mellett ugyanis májusban a Media Hungary konferencián bejelentették: több másik csatorna mellett jön a főleg életmóddal foglalkozó Joy TV nevű adó is – írja a hvg.hu.

Csakhogy ez értelemszerűen nem tetszett a magazint kiadó Marquard Médiának. Bár először tanakodtak, végül ahogy a TV2 elindította a joytv.hu cím regisztrációját, ők is akcióba lendültek, és kifogásolták a folyamatot.

A kiadó azzal érvelt, hogy a JOY szót ők már levédették, és ha a TV2-csoport használná a kifejezést, az sértené a védjegy jogait, és a vásárlók azt gondolhatnák, a JOY magazin és a joytv.hu azonos, vagy legalábbis van közük egymáshoz. A TV2-csoport szerint ugyanakkor „világosan megkülönböztethetőek” a megjelölések.

A vitában eljáró Infomediátor Informatikai Felhasználóvédelmi Iroda Tanácsadó Testülete azonban máshogy látja: határozatukban kimondták, hogy ilyen esetekben a hasonlóság is döntő, nem csak az azonosság. Ráadásul az is feltételezhető, hogy a joytv.hu ugyanúgy szórakoztató televíziós műsorokat sugározna majd, mint jelenleg a JoyTV.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.