Milyen veszély fenyegeti a szigorúan védett Polt Pétert?

A kormány elrendelte Polt Péter legfőbb ügyész személyi biztosítását. A kiemelt biztonsági intézkedés okáról és előzményeiről a Köztársasági Őrezred egyelőre nem adott felvilágosítást

Elrendelte a kormány a legfőbb ügyész kiemelt személyi biztosítását - értesült a Népszava. Polt Pétert - a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló jogszabály értelmében - Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára részesíti ideiglenes védelemben a kabinet, a feladatot a Köztársasági Őrezred látja el.

A rendelet értelmében állandóan védett vezető az állam-, és kormányfő mellett (őket a Terrorelhárítási Központ védi) az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság, és a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Mások csak abban az esetben részesülhetnek a kormányőrség védelmében, ha az őrezred a veszélyeztetettség-értékelés alapján ezt javasolja vagy más okból válik szükségessé. Az ideiglenes védelem indokoltságát a Köztársasági Őrezred havonta vizsgálja, ennek alapján hosszabbítják vagy szüntetik meg az őrzést.

A Népszava információi szerint Polt Péter jelenlegi, kiemelt védelmi szintje Kövér László házelnökéhez hasonló, tehát magasabb fokozatú, mint a két bírósági vezető esetében. Polt biztonsági autóval, testőrrel közlekedik, programjainak helyszínét külön biztosító csoport felügyeli, és lakására is vigyáznak. Gálik Viktória százados, a Köztársasági Őrezred szóvivője megerősítette a lap értesülését, és közölte, hogy a legfőbb ügyész védelmét először január 10-én rendelték el, és az június 30-ig hatályos - de ezt akár meg is hosszabbíthatják. A szóvivő a részletekről nem árult el semmit, így egyelőre nem tudni, milyen közvetlen veszély fenyegeti január óta Poltot, ami miatt a fokozott védelme indokolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.