Versenyzés okozta a szobi halálos balesetet?

A 2-es főúton két ember halálát követelő szombati karambolt – egyes hírek szerint – a két összeütköző jármű vezetőjének versenyzése okozta. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, s egyelőre nem erősítette meg az előbbi feltételezést.

Ismét lehet közlekedni a 2-es főút Vác felé vezető oldalán a szobi leágazás közelében, ahol szombaton nem sokkal dél előtt két ember halálát okozó baleset történt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség és a megyei katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a főút 40-es és 41-es kilométerszelvénye között két személyautó ütközött össze. Az egyik autóban öten ültek: három felnőtt és két gyermek, közülük két felnőtt – egy férfi és egy nő – a helyszínen életét vesztette, három utas súlyosan megsérült. Többeket feszítő-vágó segítségével mentettek ki a roncsból a tűzoltók. Az utat órákra lezárták, a forgalmat elterelték.

Teljesen összetört roncs a baleset helyszínén
Lakatos Péter / MTI

A PMRFK sajtóügyeletese délután elmondta, hogy egy 23 éves férfit gyanúsítanak a halálos baleset okozásával, ezért őrizetbe vették. A rendelkezésre álló adatok szerint ő vezette azt az autót, amely ütközött a szabályosan közlekedő másik kocsival, amiben öten utaztak.

A rendőrség azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint a karambolt két autó sofőrjének versenyzése idézte elő, azt közölte: jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit.

Zalavári Borbála, a mentők ügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: a két súlyosan sérült lánygyermek közül az egyiket helikopterrel, a másikat a rohamkocsival, míg egy fiatal nőt - szintén súlyos állapotban – esetkocsival vitték kórházba.
A másik autóban két fiatal férfi sérült meg könnyebben – tette hozzá az ügyeletes.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.