Verseny Balsai székéért: az MSZP újra rátalált Lévai Katalinra

Lévai Katalint, az MSZP korábbi Európa Parlamenti képviselőjét indítja, pontosabban támogatja a szocialista párt a II. kerületi időközi parlamenti választáson – értesült a Népszabadság.

Lapunk úgy tudja, hogy Lévai – aki állítólag jelenleg nem is tagja az MSZP-nek – nem a szocialisták színeiben indul, hanem civil szervezetek jelöltjeként, de az MSZP támogatásával.

Lévai Katalin szociológus korábban a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere volt, majd 2004-től az MSZP EP-képviselője. 2008 szeptemberében Európai Charta néven mozgalmat indított az erőszak, a szélsőségek, a gyűlöletkeltés és az intolerancia ellen, az utóbbi időben pedig elsősorban sikeres regényíróként szerepelt a sajtóban.

Az időközi választásra azután kerül sor, hogy a körzet fideszes képviselőjét, Balsai Istvánt az Országgyűlés kormánypárti többsége alkotmánybírónak választotta meg. A Fidesz a választáson a kerület polgármesterét, Láng Zsoltot indítja, aki egyébként listáról már bejutott a Parlamentbe. Ha most nyer, utóbbi mandátumát visszaadja és azt mással töltik majd be. Az LMP szintén parlamenti képviselőt, Karácsony Gergelyt indítja. A Jobbik színeiben Bodor Zoltán, a kerület önkormányzat képviselője küzd a voksokért. A voksolás első fordulója november 13-án lesz.

Lévai Katalin még az Európai Parlament MSZP által jelölt tagjaként Brüsszelben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.