Verók vallomást tett

Vallomást tett és ártatlannak vallotta magát Verók István volt terézvárosi szocialista polgármester hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A vádirat szerint a volt szocialista kerületvezető és társai 2004-ben a legrosszabb ajánlatot adónak adták el az Andrássy út 47. szám alatti ingatlant, 150 millió forintért.

Verók István azt állította: a VI. kerületben sok műemléknek nyilvánított ház található, amelyek felújítására nem volt pénz. A 150 milliós vételárat megfelelőnek tartja az egykori szocialista polgármester, állítja, akár egy forintért is értékesíthették volna az ingatlant. A legjobb ajánlatot fogadták el – számolt be a Magyar Nemzet hírportálja.

A 12 egykori MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselő és Verók István is arca kitakarását kérte a tárgyalás során – elmondásuk szerint már nem közszereplők, és kicsi a tárgyalóterem mérete.

A Magyar Nemzet hétfői számában azt írta, hogy a vádirat szerint  a VI. kerület korábbi szocialista polgármestere és az őt támogató balliberális önkormányzati képviselők tudták, hogy kárt okoznak az épület eladásával. A Fővárosi Bíróság az elsőrendű vádlott Verók István mellett tizenkét MSZP-SZDSZ-es önkormányzati képviselőt, közöttük Fürst György volt alpolgármestert, Kékesi Tibor korábbi országgyűlési képviselőt, továbbá két jelenlegi VI. kerületi testületi tagot, Hatvani Csaba és Tóth György társtetteseket idézte be a mai tárgyalásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.