Véresre verték Nyíregyháza ismert vállalkozóját

A Sóstó-­Gyógyfürdő Zrt. nyíregyházi élményfürdőjében egy pénzszállító a napokban véresre verte a szabolcsi megyeszékhely egyik városszerte ismert, 47 éves vállalkozóját.
Lehetséges, hogy mindez ki sem derült volna, de az ügyről a részvénytársaság a napokban közleményt adott ki, amelynek tartalma a bántalmazott szerint olyan messze áll az igazságtól, hogy ő is kénytelen a nyilvánossághoz fordulni.

A cégvezetés közleményében az olvasható: a gyógyfürdőnek pénzszállítást végző cég egyik alkalmazottja keveredett konfliktusba egy vendéggel záróra után, az öltözőben dulakodtak, majd a sérült fürdővendéget az úszómester elsősegélyben részesítette. A közlemény szerint a tanúk elmondása alapján „nem a pénzszállítást végző cég alkalmazottján múlt a személyes konfliktus kirobbanása".

Erre reagálva hétfőn a megvert vállalkozó is kiadott egy közleményt, amelyben azt állítja: a cégvezetés állításai megalapozatlan magyarázkodások. A sértett szerint érthetetlen, hogy ha valaki tényleg egy pénzszállító alkalmazottja, akkor miért megy be az öltözőbe, s miért kerül konfliktusba egy fürdővendéggel, aki zárórakor éppen öltözködik, és hazamenni készül. Szerinte „dulakodásról" szó sem volt, őt az elkövető megütötte, megrugdosta, majd a zárórára hivatkozva egyszerűen kizavarták az épületből, hogy odakint várja meg a mentőt. Ezután a kórházban látták el sebeit, s a fején fölrepedt bőrt összevarrták. A vállalkozó hozzátette: érthetetlen, hogy milyen tanúkra hivatkozik a cég vezetése, hiszen a fürdőmester csak az incidens után, a kiabálás hallatán jelent meg az öltözőben. Mint írta, a városban egyes sajtótermékek rágalomhadjáratot indítottak ellene, ezért jogi lépéseket tesz.

Fehérvári Marietta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az ügyben a bántalmazott férfi tett feljelentést, ezután a feltételezett elkövetőt – egy 18 éves, nyírteleki lakost – gyanúsítottként hallgatták ki. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított ellene nyomozást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.