Veres János bizottsági elnök sem lesz?

A mai napon dönt a parlamenti bizottságokba delegált elnökeinek és alelnökeinek személyéről az MSZP. A költségvetési bizottság vezető posztjára hárman is esélyesek: Szekeres Imre, Veres János és Burány Sándor. Utóbbi lehet a végső befutó.

Reggel kilenckor ül össze az MSZP parlamenti frakciója. Mesterházy Attila frakcióvezető lapunknak elmondta: a tanácskozás elején a képviselőcsoport szavazni fog a politikai megállapodás elfogadásáról, ha ez nincs meg, akkor a személyi ügyekről sem tárgyal tovább a frakció. Mesterházy a lehetséges bizottsági elnökökről egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A Népszabadság más forrásokból megtudta: az MSZP által kialkudott három elnöki hely közül a költségvetési bizottság vezető pozíciója hozhat érdemi versenyt házon belül. Úgy tudjuk, három politikus kapott komoly jelölést: Szekeres Imre, Veres János és Burány Sándor. A foglalkoztatáspolitikai bizottság szocialista elnöke Gúr Nándor lehet, miután a szintén jelölt Kiss Péter nem ambicionálja a posztot. A fogyasztóvédelmi bizottság első embere pedig Simon Gábor választmányi elnök lehet.

Ami a bizottsági alelnöki posztokat illeti, információink szerint a fenntartható fejlődés bizottság egyik szocialista alelnöke Szabó Imre, Szanyi Tibor vagy Baracskai József lehet, s jelölést kapott az angyalföldi polgármester, Tóth József is. Utóbbit egyébként a fogyasztóvédelmi bizottság élére is jelölték, de inkább az alelnöki szék biztos.

Az agrárbizottság alelnöke Gőgös Zoltán lehet, a külügyi bizottságé Kovács László, a honvédelmi bizottság alelnöki székére pedig Iváncsik Imre, Juhász Ferenc és Vadai Ágnes kapott jelölést. A gazdasági bizottság alelnökségére is többen pályáznak: Józsa István, Baja Ferenc, Oláh Lajos és Mandur László. A mentelmi bizottság második számú vezetője szinte biztosan dr. Simon Gábor, a párt országos etikai bizottságának elnöke lesz.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség is a mai napon véglegesíti a parlamenti személyi kérdéseket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.