Veres János "válogatott hazugságai"

Veres János volt pénzügyminiszter az ország külföldi megítélését is kockára tenné "az önkritika teljes hiányát mutató" személyes ambícióival - jelentette ki Cser-Palkovics András, aki az expénzügyér nyilatkozatára reagált.

A Fidesz helyettes szóvivője, Cser-palkovics András közleményben reagált Veres Jánosnak két csütörtöki nyilatkozatára. A szocialista politikus jelenleg a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos.

A volt pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta: egyike azoknak, akiknek a neve szóba került az uniós biztosi posztra jelöléssel kapcsolatos beszélgetéseken. Közölte: elvállalná a jelölést. (Szollár Domokos kormányszóvivő tájékoztatóján azt mondta, egyelőre nincs napirenden a magyar uniós biztosjelölt megnevezése. Úgy fogalmazott, minden ezzel kapcsolatos hír önérdek érvényesítése vagy találgatás.)

Délutáni tájékoztatóján Veres János - MSZP-s frakcióvezető-helyettesi minőségében - azt mondta, pártja szerint a Fidesz mintha kezdené felismerni a realitásokat: azt, hogy a magyar kormány az elmúlt év őszétől a válságkezeléshez, az egyensúly megteremtéséhez szükséges döntéseket hozta meg. Közölte: "Kormányon Orbán Viktor sem tehetne mást, mint amit tett az előző, és tesz a jelenlegi kormány. Ezt már ő is kezdi felmérni".

Cser-Palkovics András erre úgy reagált: úgy látszik, Veres János csütörtökön megkezdte a szocialista párton belüli kampányát az uniós biztosjelölti posztra. A délutáni tájékoztatón elhangzottakat pedig úgy értékelte, hogy az MSZP-s politikus "válogatott butaságokkal, hazugságokkal" vádolta meg politikai ellenfeleit.

"Teszi ezt az a Veres János, aki a Gyurcsány-Bajnai-korszak egyik vezéralakjaként közvetlenül felelős Magyarország tönkretételéért. Teszi ezt az a Veres János, aki kétes ügyek és szakmai alkalmatlanság miatt pénzügyminiszterként csúfosan megbukott, most pedig az ország külföldi megítélést is kockára tenné az önkritika teljes hiányát mutató személyes ambícióival".

Cser-Palkovics András közölte: a Gyurcsány-Bajnai-korszak kormányai - többi között Veres János tevékenységével - brutális megszorításokkal és alkalmatlan válságkezeléssel tarthatatlan helyzetbe hozták családok és nyugdíjasok százezreit, és éllovasból  sereghajtóvá züllesztették Magyarországot.

A Fidesz viszont - ha felhatalmazást kap az emberektől - azért fog dolgozni, hogy a gazdasági növekedés újraindítása nyomán a lehető legtöbb segítséget nyújtsa a magyar embereknek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.