Veres: nem vagyok érintett Sukoró-ügyben!

Semmilyen módon nem vagyok érintett a Sukoró-ügyben - jelentette ki Veres János volt pénzügyminiszter csütörtökön az MTI-nek.

Veres János arra reagálva közölte ezt, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, befejezték a kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és több olyan iratot találtak, amelyek szerintük megalapozzák a gyanút, hogy Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek érintettek lehetnek az ügyben.

Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke elmondta azt is, a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tett csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a tájékoztatón emlékeztetett: az ingatlanértékesítéssel kapcsolatosan már folyik egy nyomozás Sukoró ügyében, csakúgy, mint a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekttel összefüggésben.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008. júliusban történt cseréjével összefüggésben, amelynek során a gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.