Végzős gimnazista a trafiknyertesek között Debrecenben

Újabb botrányos trafikügyek, ezúttal Debrecenből, ahol a volt fideszes frakcióvezető lánya nyert, és Cégénydányádról, ahol maga a fideszes polgármester szerzett állítólag nem is egy, de négy koncessziót.

Az immár országos botránnyá dagadt "trafikmutyi" egyik újabb meghökkentő esetére derült fény Debrecenben, ahol koncessziót nyert egy végzős gimnazista. A trafiknyertes fiatal hölgyet Sásdi Hanna Barbarának hívják, idén fog érettségizni a Dóczy Gedeon Gimnáziumban.

Sásdi Hanna Barbara már betöltötte a tizennyolcadik életévét, tehát jogszerűen pályázott. Azért nem tett érettségit korábban, mert középiskolás évei alatt hosszabb időt töltött Kanadában. Habár nem zárható ki, hogy a gimmnazista a pályázata magas színvonalával nyerte el az árusítási jogot, mindenesetre befolyásos fideszes kapcsolatokkal rendelkezik. Hiszen a lánya annak a Sásdi András vállalkozónak, aki korábban a debreceni Fidesz-frakció vezetője volt, később pedig az önkormányzati cégeket tömörítő vagyonkezelő holdingot irányította.

Sásdi Hanna Barbara kirívó esetére egy debreceni vállalkozó hívta föl a Népszabadság figyelmét, akit elkeserített, hogy nem nyert a trafikpályázaton. Mint mondta, hosszú évek óta dolgozik ebben a kereskedelmi ágban, lottozót is üzemeltet, ezért biztos volt benne, hogy pályázatát nem utasítják el. Hozzátette: felháborító, hogy egy fideszes kapcsolatokkal rendelkező gimnazista többet számít, mint egy adót fizető, munkahelyeket biztosító kisvállalkozó.

A debreceni Vagy.hu online újság beszámolt egy másik esetről is, amely szintén Sásdi Andráshoz köthető. Mint a lap írja, koncessziót nyert a volt politikus felesége, Sásdiné Szűcs Judit is.

Tudósítónk megtudta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nemcsak fideszes politikusok rokonai, hanem vezető beosztású poliitkusok is nyertek dohányárusítási jogot. Közéjük tartozik Cégénydányád fideszes polgármestere, Kelemen Róbert, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja. A polgármester korábban azzal a meglepő hírrel került be a sajtóba, hogy 2012-ben egy magyar delegáció tagjaként a háború sújtotta Szudánban tárgyalt kapcsolatépítés céljából különböző minisztériumokkal, sportegyesületekkel és stadiontulajdonosokkal. Azt egyelőre nem tudni, hogy Cégénydányád és Szudán között milyen futballpartneri kapcsolat épült ki, a helyiek viszont furcsálják, hogy polgármesterük állítólag nem is egy, de négy trafikkoncessziót nyert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.