'Vegzálás vakáció alatt'

Az MSZP szerint a kormány a nyári szünidő alatt is folyamatosan "vegzálja" a családokat család- és gyermekellenes intézkedéseivel. Például azzal, hogy a vakáció alatt fizettetik ki a szülőkkel a tankönyvcsomagok árát.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja szombaton az MTI-nek kifejtette: a családok júniusban kaptak levelet arról, hogy a megszokottnál jóval korábban, július 31-éig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát.

Emlékeztetett: eddig jellemzően augusztus végén, illetve szeptember elején kellett fizetni az átvett tankönyvekért. A köznevelési államtitkárság június végén arra szólította fel a Kellót, hogy július 31-éről augusztus 15-ére módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét.

A szocialista politikus kiemelte: a határidő meghosszabbításáról ugyanakkor a családok semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak. Bangóné Borbély Ildikó beszélt arról is: a Kello nem kötött szerződést az idén a cafeteria-szolgáltatókkal, így a jövő évi tankönyvek vásárlásakor valószínűleg nem tudják a szülők felhasználni a munkáltatójuktól kapott tankönyvvásárlási utalványokat.

A szocialista politikus szerint a családok azt érezhetik, hogy "minden nap rúg még egyet beléjük a kormány."

A Fidesz-frakció közleményben reagált az MSZP-s vádakra. Mint írták: "a szocialista kormányzással szemben ma Magyarországon a gyermekek több mint fele ingyen kapja meg a tankönyveket. Nem kell a tankönyvekért fizetni sem az elsősöknek, sem a nagycsaládosoknak, sem pedig a rászorulóknak. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok családellenes politikájával szemben ma a gyermeket nevelők a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően érdemi segítséget kapnak a mindennapi megélhetéshez. Még ha a baloldalon múlna, eltörölnék mind a rezsicsökkentést, mind a családi adókedvezményt."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.