Végső simítások a PM választási listáján

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése szombaton megkezdte a szervezet jövő évi egyéni képviselőjelöltjeinek és választási listájának jóváhagyási folyamatát - mondta Jávor Benedek társelnök.

A folyamat várhatóan két-három héten belül zárul le, de az MTI úgy tudja, néhány jelölt esetében megszületett a végleges jóváhagyás.

Jávor Benedek kitért arra, hogy a taggyűlés jóváhagyta az Együtt 2014-el és az MSZP-vel kötött megállapodásokat. Korábban már nyilvánosságra hozták, hogy az MSZP és az Együtt-PM nem készít közös választási listát, de nem is indítanak egymás ellen egyéni képviselőjelölteket, a 106 körzetet pedig 75-31 arányban osztották fel egymás között.

Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarország megállapodása szerint a nekik jutott 31 körzetből 11-ben a PM dönthet a képviselőjelöltek személyéről - mondta Jávor Benedek. Ennek értelmében szombaton a PM taggyűlésén elkezdődött az egyes jelöltek személye és a választási lista jóváhagyása.

A politikus hozzátette: néhány egyéni választókerületben még "végső simításra szorul" a folyamat, ahogy egyelőre a lista sem végleges. Szavai szerint ezek lezárása két-három héten belül várható, éppen ezért egyelőre neveket sem akart mondani. Az MTI úgy tudja, néhány egyéni képviselőjelölt megkapta a taggyűlés jóváhagyását. A távirati iroda információi szerint Vecsésen Szabó Rebeka országgyűlési képviselő, a főváros XVI. kerületében Tordai Bence, a PM elnökségi tagja, Balatonfüreden Scheiring Gábor képviselő, Dombóváron pedig Tigelmann Péter vállalkozó indulhat egyéniben.

Az MTI továbbá úgy értesült, hogy a fővárosban a XVI. kerület mellett a VI.-VII., XI.-XXII. és a XII. kerületi választókörzetekben nevezheti meg az egyéni képviselőjelölteket a PM. Az egyéni jelöltek személyéről a PM a vele szövetséges Együtt 2014-gyel is egyeztet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.