Végső búcsút vettek Gózon Istvántól

Családja, barátai, kollégái végső búcsút vettek Gózon Istvántól, az MTI április 29-én elhunyt főszerkesztő-helyettesétől szombaton Martonvásáron.

Pach Ferenc, az MTI főszerkesztője a búcsúztatáson azt mondta: Gózon István tudásvágytól hajtott, mindig kíváncsi ember volt, aki soha nem hagyott föl a tanulással.

Hol filozófiát tanult, hol az informatikában mélyült el. Nyughatatlan ember volt a szó legjobb értelmében, mindig tele volt ötletekkel, a dolgok javítására állandóan voltak elképzelései. Az MTI új szerkesztőségi informatikai rendszerének több mint egy éven át tartó kifejlesztésében mindvégig ő lelkesítette, hajtotta a szakmai és a számítógépes fejlesztői stábot.

Sosem elégedett meg az adott körülményekkel, s az időnkénti kudarcok sem vették kedvét. Mindig tudta, hogy mit akar, határozott volt és következetes, sok kezdő kollégát vett szárnyai alá, mutatott példát, segítette munkáját.

Amikor a betegség végleg ledöntötte a lábáról, ifjú kollégái a következő szavakkal köszönték meg vezetői munkáját: "bíztunk benned, és sosem árultad el bizalmunk, követtünk téged, és sosem vezettél tévútra, hallgattunk rád, és érdemes volt rád hallgatni" - idézte fel Pach Ferenc.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.