Végleg bedőlt a HospInvest birodalom

A csődvédelmet visszavonva felszámolási eljárást kezdeményez maga ellen a HospInvest Zrt. – nyilatkozta a Népszabadságnak Kollányi Gábor, a cég elnöke a társaság pénteki közgyűlése után.

Visszavonja a csődvédelmet és felszámolási eljárást kezdeményez önmaga ellen a HospInvest Zrt. – erről Kollányi Gábor, a cég elnöke tájékoztatta a Népszabadságot a társaság pénteki közgyűlése után.

A kérelmet mielőbb, de legkésőbb hétfőn eljuttatják a bíróságra. Arról, hogy pontosan mikor kezdődik meg az eljárás, a bíróság dönt. A cég elnöke a lapnak adott nyilatkozatában azt mondta: azért döntöttek így, mert az egészségügy jelenlegi finanszírozása mellett nyilvánvalóvá vált, hogy a befolyó bevételből nem képesek működtetni az intézményeket, azaz a csődvédelmet biztosító törvényi feltételeket sem tudják teljesíteni.

A HospInvest jelenleg még öt kórházat és öt rendelőintézetet működette, bár az intézmények többségének tulajdonosa felbontotta az üzemeltetési szerződést, az átadásuk viszont még nem fejeződött be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.