Véget ér egy korszak Budapest életében

Végleg bezárja kapuit a józsefvárosi piac pénteken - tették közzé a piac facebook oldalán. A MÁV-tól kapott tájékoztatása szerint a józsefvárosi piac Kőbányai úti területének kiürítése hétfő reggel 8 órakor kezdődik az üzemeltető Komondor Kft. képviselőjének jelenlétében.

Az önálló bírósági végrehajtó június 16-ára tűzte ki a józsefvárosi piac teljes területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a nemzeti vasúttársaság birtokába adását, amelyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság - a MÁV Zrt. végrehajtási eljárási kezdeményezésére - rendelt el néhány hete.

Kurucz Árpád / Népszabadság

A kiürítés során a bérlőnek, a kereskedőknek, valamint a végrehajtásban résztvevőkön kívül mindenki másnak el kell hagyni a területet.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tulajdonosi döntése alapján - tavaly júniusban szabta feladatul a MÁV Zrt.-nek a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondását.
A MÁV Zrt. ezután mondta föl a józsefvárosi piac bérleti szerződését.

A Komondor Kft.-vel 2007-ben határozatlan időre kötött szerződésben 150 napos felmondási időt határoztak meg, ez november 21-én járt le, de a bérlő a MÁV Zrt. előzetes értesítése és a helyszíni felszólítás ellenére sem tett eleget az átadási kötelességének. Másnap a MÁV Zrt. megindította a végrehajtási, valamint a piac működési engedélyének megvonásra vonatkozó hatósági eljárást a Komondor Kft.-vel szemben.

A MÁV május 6-án közölte, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a józsefvárosi piac területének rendőrségi közreműködéssel történő kiürítését és a MÁV birtokába adását; a végzést várhatóan a következő két hónapban hajtják végre.
A bírósági végzés a Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható. A Kőbányai úti Négy Tigris piac által használt területet eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a MÁV Zrt.-nek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.