Vége a matematika érettséginek!

Rendben ment a mai érettségi. A feladatok nem voltak nehezek, a többség ezzel befejezte matematikatanulmányait, már csak álmában kísértik a megoldhatatlan példák.

Rendben lezajlottak délelőtt a matematika írásbelik a középiskolákban, az Oktatási Hivatalhoz nem érkezett bejelentés a vizsgával kapcsolatos problémáról. A második vizsganapon középszinten 1248 helyszínen 92 817, emelt szinten 65 helyszínen 2531 diák írásbelizett matematikából.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is tettek érettségi vizsgát.

Középszinten 180 perc, emelt szinten 240 perc alatt kellett megoldani a feladatokat.

Somogyi László, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium matematikatanár-igazgatója szerint nem voltak nehezek az idei középszintű írásbeli feladatok. A kettes szintet könnyű volt elérni, „talán túl könnyű is, s a hármashoz sem kellett nagyon sok. Somogyi nem érzett szignifikáns különbséget a tavalyi érettségi nehézségi fokához képest. Szomorúnak tartja ugyanakkor, hogy például a Műegyetemre be lehet kerülni középszintű érettségivel is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.