Fél napig úgy tűnt, vége a Déli pályaudvarnak, de mégsem...

Bár a nap folyamán olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a kormány döntött a Déli pályaudvar bezárásáról, ám ezeket az információkat kora este cáfolta a fejlesztési tárca.

Több internetes oldal, s köztük lapunk is arról számolt be a nap folyamán, hogy a 2017-es költségvetési törvényjavaslatba beépítettek egy olyan ötmilliárd forintos keretet, amely a budai vasúti közlekedés fejlesztésére fordítható. Utóbbi, napokban közzétett indoklásából pedig egészen konkrét elképzeléseket lehetett levonni a Déli pályaudvar kapcsán. A szöveg ugyanis úgy szólt: 

„Az előirányzat felhasználása Kelenföld állomás kapacitásbővítő beruházásainak, valamint a Déli üzemi pályaudvar vasúthálózatról történő leválasztása és a terület új vagyonkezelő részére történő átadása előkészítésének kivitelezési munkálataira történik.”

A portálok zöme arról írt: júliusra készülnek el a hatásvizsgálatok, míg szeptember a határideje, hogy a vonatkozó teljes koncepció a kormány elé kerüljön, amely egyben a Déli pályaudvar bezárását jelenti. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kora este azt közölte, hogy a Déli pályaudvar teljes bezárásáról nem született döntés. A jövő évi költségvetési tervezet indoklásában szereplő tétel kizárólag a csekély kihasználtságú, üzemi pályaudvari területek más célú felhasználásának és Kelenföld további kapacitásbővítésének költségeit fedezi. Hozzátették: a fejlesztési tárca 2016 őszén terjeszt átfogó koncepciót a kormány elé a budai vasúti közlekedés fejlesztéséről.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.