Na, ez tényleg ideiglenes volt – bontják a regisztrációs pontokat Vasban

Felszámolják Körmenden és Szentgotthárdon az úgynevezett ideiglenes regisztrációs pontot. Mindkét sátortábort szeptemberben hozták léte, nagyjából két hónappal ezelőtt. Magyarország a felszerelést Szlovéniának adja.

Összesen 110-en dolgoznak a szentgotthárdi sátortábor, hivatalosan ideiglenes regisztrációs pont bontásán. Az összehangolt munka már hétfőn kora reggel megkezdődött, néhány óra alatt végeznek – írta a Vaol.hu portál.

Szentgotthárdon, az ipari parknál összesen 58 napig álltak a sátrak. A lap szerint „nem volt mindennapos" a sátrak kihasználtsága. Konkrétabban: az egyetlen nap szeptember 19-e volt, amikor használatban voltak néhány órán át a sátrak. Akkor várakozni kényszerültek a vonattal oda szállított menekültek, amíg átengedték őket Ausztriába.

Az osztrák oldalon már nincsenek sem sátrak, sem kordonok, hiszen hetek óta nem haladtak át menekültek a területen. 

Hétfőn a szentgotthárdi tábor hatszáz férőhelynyi eszközét, kedden Körmendről – ahol szintén felszámolják az „ideiglenes regisztrációs pontot" – négyszáz táborhelyet indítanak útnak Szlovéniába.

Kihasználatlanságuk miatt lebontják a szentgotthárdi és körmendi ideiglenes regisztrációs pontokat, és az ottani eszközöket a szomszédos Szlovéniának adja át Magyarország – erősítette meg az M1 aktuális csatornán Balogh Nikoletta Vas megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Hétfő reggel 50 rendőr tíz gépjárművel indult Szlovéniába, Mariborba, illetve Muraszombatra, ahol a szlovén rendőrökkel közösen dolgoznak majd. Feladatuk a „közrend fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése lesz".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.