Vasárnap füvet nyírni tilos!

A balatonfüredi képviselő-testület csendrendeletet szavazott meg. Aki megszegi a szabályt, 50 ezer forintra is büntethetik.

Mától tilos füvet nyírni és más zajos munkát végezni vasárnap és ünnepnapokon Balatonfüreden. Más elektromos vagy motoros gépekkel sem szabad hangoskodni. Aki megszegi a szabályt, 50 ezer forintra is büntethetik.

A kerti tava falát tisztítja egy balatonfüredi férfi - ezért, pontosabban az ezzel járó zaj miatt akár 50 ezer forintra is büntethetik egy új helyi rendelet szerint.Az egyik balatonfüredi férfi az MTV-Híradónak azt nyilatkozta, hogy hétköznap dolgozik, ezért nincs ideje a kertet rendben tartani, csak hétvégén.

"Eddig is nyírtuk, nem reggel hétkor, tíz órától délig, két óra alatt lenyírjuk" - mondja. Hozzátette: ezután is lenyírja, akármilyen rendelet van. Ellenőrök is járnak majd az utcákon vasárnaponként, és ha kell, büntetnek. Egyelőre kapnak türelmi időt a fürediek.

Június 1. és augusztus 31. között pedig mindennap déltől háromig lesz zajtilalom. Bármi olyan zajos dolgot büntethetnek, ami például a szomszédokat zavarhatja.

(Forrás: hirado.hu)

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.